Wednesday, November 21, 2012

İslamcılara Memorandum

Kudüs olsun, Arakan olsun, işi İslam kardeşliğine sürüklerseniz, zaten varolan İslamiyet Düşmanlığı temelli Hristiyan (ve destekledikleri Yahudi) bloklaşmayı daha da güçlendirirsiniz.

Neden Osmanlı' nın yükseliş ya da Selahaddin Eyyubi ya da Memluk dönemlerindeki başarılar tekrarlanamaz? Çünkü Amerika Kıtası, Avustralya Kıtası, Afrika' nın en zengin kısımları Hristiyanlar tarafından keşfedildi ve Kuzey+Bati Avrupa ovalarına sıkışmış Hristiyan toplumlar bugün sürdürülebilir dünya zenginliklerinin %66' sından fazlasına sahip oldular.

Önce Sudan bölündü, iyi tarafı Hristiyanlarda, kötü tarafı Müslümanlarda kaldı. Şimdi sıra Nijerya' da.

Bu İslam önceliktir sloganınız Türkiye' de size oylar kazandırır, sizi iktidara taşır. Ama iş dışişlerine geldi mi oyun başka kurallarla oynanır.

İsrail' le olacak bir savaşın sonucunu, halk oylamaları belirlemez. İsrail generalleri ve politikacılarına, tetikçi savcınızın/hakiminizin gücü yetmez. Savaş sahasında, dünya sürdürülebilir zenginliklerinin %66'sından fazlasına sahip Hristiyan Dünyayı arkasına almış, nükleer güç sahibi modern İsrail ordusu ile kozlarınızı paylaşırsınız. Kazansanız bir bela (bu sefer arkasındaki güç devreye girer), kaybetseniz başka bela.  

Kısaca bu İslam Kardeşliği hedefiniz karşınızdaki Hristiyan Kardeşliğini güçlendirecektir. Bu iki grubun arasındaki rekabetin olası sonucu için bir küçük ipucu vermek gerekirse: Müslüman toplumların toplamı ise bugün bir Almanya kadar üretim yapamamaktadır.

Din, bu dünya için başarılı olmak değil, bu dünyada Ahiret için başarılı olmaktır. İslam Toplumlarının kabullenmesi gereken durum da, bu dünyada başarının yeni kıtaların keşfi ile Hristiyanlara ait olduğudur.

NOTLAR:
1) Memorandum, bir insanın üstündeki bir insana verdiği uyarıdır. Ben tüm kalbimle saygı duyduğum ve ülkemin seçilmiş hükümetini oluşturan İslamcı Siyasi üstlerime bir uyarıda bulunmak istedim. Sonuçta stratejik kararı seçilmiş iktidar verir, bürokrasi ve memur erki bu kararları uygular, kararların sevabını/günahını da biz halk yaşarız.

2) İslami bir zafer aslolan ise, bu dünyada zafer ne kadar İslamidir? Kudüs' ün Müslümanların elinde olması Ahiretteki konumumuza ne fayda sağlar?

3) Ben biraz Nasip ve Kaderci birisi olarak yaşadığımız herşeyi yaşamamız gerektiği için yaşadığımıza inanırım. Örneğin bu dünyada Müslümanlar, sürdürülebilir kaynaklar açısından (petrol gibi geçici kaynaklar değil) en fakir coğrafyaya hapsolmuşsa, bunun da yaşanması gereken bir tecrübe olduğuna inanırım. Müslümanlar, dünyanın en fakir ve dışlanmış toplumu iken neden kaderini kabullenip elindekini güzelleştirmek yerine, başka ellerdeki Kudüs gibi şehirlere göz dikmekte?

Biraz daha ileri gideyim. Batı Şeria' daki Yahudi yerleşimlerinin tamamının Filistinliler' e teslim edilmesi koşulu ile, Doğu Kudüs iddiasından vazgeçerek iki devletli bir çözüme bence varılabilir. Tabii bu dakikadan sonra Batı Şeria da elden çıkabilir çünkü artık Batı Şeria' da da toprakların büyük çoğunluğu Yahudi Yerleşimi oldu.

İşte Filistinliler' in tamahkarlığının sonucu: 1947' de BM kararlarını kabul etselerdi, bugün Doğu Kudüs' ü bırakın, en güzel topraklar Filistinliler' in elindeydi. Yahudiler' in kabul ettiği 1947 anlaşmasını Araplar' ın kabul etmemesinin tek sebebi tamahkarlıktır. Şimdi Batı Şeria da kalmadı.

4) Son olarak tabii ki savaş ekonomisi sürdürmek yerine, İsrail en sağdaki haritada görülen Batı Şeria işgaline son vererek, kaliteli toprağını Filistinle paylaşıp, Özgür Filistin Cumhuriyetini tanıma yoluna gidebilir.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home