Sunday, October 30, 2011

25 Ağustos 2011

Aziz Yıldırım Hitler'e,son yılların en zengin ve başarılı klübü olmuş Fenerbahçe de Hitler'in Almanyası'na benzetiliyor da,bu pek doğru değil. Yani doğru olmamasının sebebi Nazi Almanyası'nın çok daha domine edici olması ve daha önemlisi Hitler'in dehası.

Biraz Mit kıralım.

1)Harpten sonra v.Manstein başta olmak üzere hemen bütün Alman generalleri kendilerini aklayabilmek için Hitler emretti biz yaptık tezini öne sürdüler. BU yanlıştır. Aksine Hitler'in en yakınında olan Wilhelm Keitel (Alman Silahlı Kuvvetler-OKW Genelkurmay Başkanı) Sovyet işgaline karşı çıkmış, Prusya'nın asil subayları v.Brauchitsch (Alman Kara Kuvvetleri-OKH komutanı), v.Manstein gibiler ise Sovyetler'in verimli tarlalarında gözler olduklarından Sovyet işgaline destek çıktılar. Tabii Keitel'in Junker(Prusyalı aristokrat) değil de bir hanover asilzadesi olduğunun da altını çizelim. Savaştan sonra ise Keitel asıldı, Prusyalılar yırttı!!!!

2)Hitler 1941 sonbaharı bitiminde Alman Ordusu Moskova önlerine ulaşana kadar başlangıçta hep profesyonellerinin dediklerini yaptı. Sanıldığının aksine ben herşeyi bilirim edası ile hareket etmedi. Polonya, Fransa, Sovyet işgalleri hep v. Manstein, Halder, Paulus, Marcks gibi kurmaylar tarafından planlandı.

3)Hitler hayal dünyasında yaşıyordu, örneğin Sovyetler'in harp kabililyetini küçümsemişti ve hatta Guderian'a senin Achtung Panzer'deki yorumlarını dinleyip Sovyetler'e daha hazır bir şekilde saldırmalıydım demiştir (saldırmamalıydık dedi esasen ama Almanlar er ya da geç Sovyetler'e saldıracaktı). Burada es geçilmemesi gereken ABDnin Sovyetler'e yapmış olduğu inanılmaz yardımlardır.Dünyanın kamyonu, savaş uçağı, hububatı yollandı Sovyetler'e. Açık konuşalım, Hitler de hata yaptı ama Stalin de çok hata yaptı ve ABD yardımları olmasaydı, Sovyetler çökerdi.

4)Aziz Yıldırım başarılı bir işadamı ama Almanya'da üretilen her silahın ay ay üretim miktarlarını hafızasında tutabilecek kadar yüksek dehaya sahip Hitler ile kıyaslanamaz. Aziz Yıldırım'ın kibri de pek kıyaslanamaz Hitler ile, sonuçta Hitler, ABDnin yemeyip içmeyip desteklediği Sovyetleri yıkarak Volga' ya dayandı. 1941'de 200 milyon olan Sovyet nüfusu 1945'te 160 milyona gerilemişti. İzin verelim de adam biraz kibirlensin.

5)Bu arada deha deyince aşağılık olduğunu reddedecek değiliz. Alman toplama kamplarında kaç kişinin yokedildiği konusunda bir rakam veremem. Ama Alman Savaş makinesinin nüfusunu 40 milyon azalttığı Sovyet coğrafyasındaki kıyımlarını varın siz tahmin edin.

6)Toplama kamplarının en büyük kurbanlarının Yahudiler olduğu büyük palavradır. Toplama kamplarının kral dairesi politik bloktu. Evet, 4 büyük Polonya kampı Auschwitz-Birkenau, Sobibor, Treblinka, Chelmno' da en çok Sovyet esirler yokedildi. Yahudi de çok katledildi, yanlış anlaşılmayalım ama sıraları 2. liktir.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home